Wrap-up: Hoe hacken we de stad?

Het Concrete Blossom-programma wordt afgesloten met een panelgesprek waarin vier sprekers met elkaar in discussie gaan over één centrale vraag: hoe nu verder? We blikken niet alleen terug op de conclusies van het programma, maar kijken ook vooruit.

Een belangrijke kans om sociale vernieuwing teweeg te brengen, is de openheid van de digitale wereld. Het vermogen van sociale platformen om mensen te mobiliseren, en het democratiserend effect van de technologische revolutie op kennis- en creatieve productie, kunnen bijdragen aan een grotere invloed van burgers op hun directe omgeving.

Hoe kunnen digitale tools bijdragen aan het vermogen van creatieve ondernemers en de grassroots om de veerkrachtigheid van de stad te versterken? Verschillende sprekers gaan tijdens de wrap-up in op deze vraag.

De gemeente ontwikkelde een Resilience Strategy waarmee Rotterdam weerbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zou moeten worden. Tijdens de wrap-up onderzoeken we hoe belangrijk inclusiviteit binnen het plan van de gemeente is en hoe de perspectieven uit ons programma de gedeelde doelstellingen voor een veerkrachtig Rotterdam verder kunnen brengen.

Dit programma wordt gehost door sociaal wetenschapper en ondernemer Cemil Yilmaz.

• Introductie door Dean Bowen

• Presentatie door architect Cristina Ampatzidou over de wijze waarop sociale platformen en open data kunnen bijdragen aan een inclusiever Rotterdam.

• Panelgesprek met Burak Yildiz, Hassan El Maroudi en Quinsy Gario.

RSVP